Voorster Nieuws

Het Voorster Nieuws is dé regionale huis-aan-huis krant van de gemeente Voorst en omstreken. Een toonaangevende kwaliteitskrant met nieuws voor en uit de regio. Aandacht voor regionale activiteiten, alle voorkomende vormen van kunst & cultuur, politiek en lokaal nieuws met aandacht voor ook de persoonlijke benadering, zoals jubilea en dorpsfeesten.

DasTof bedenkt nieuwe items, stelt ze samen en voert ze uit, zodat ze kant en klaar zijn voor publicatie. Een grote diversiteit, maar juist dat maakt de krant erg kleurrijk en fijn om te lezen voor een groot en breed lezerspubliek. Daarbij een prachtige samenwerking met veel mensen en instanties, waardoor DasTof én Voorster Nieuws sterk verbindend werken.

De Praatstoel

De Praatstoel ontstond na een interview met een columnist, waarbij wij hem in een restaurant fotografeerden, gezeten op een imposante fauteuil . Het gesprek en beeld bracht ‘De Stoel’ van Rik Felderhof in de herinnering.

We gingen op onderzoek uit en vonden onze perfecte stoel in een lokale winkel. Uniek, want we hebben zowel het herenzetel als ook de wat kleinere damesversie. Beiden willen we t.z.t. gaan gebruiken voor onze live interviews op locaties in de gemeente Voorst.

‘Wij ontmoeten graag markante mensen met een bijzondere levensstijl, iets ongewoons, geks, leuks, moois, bizars of zó gewoon, dat het alleen daarom al heel apart is. Hebben we je eenmaal gevonden, dan laten we je graag plaatsnemen op De Praatstoel.

#ZoDus

Gemeente Voorst heeft het streven om met elkaar gezond en ontspannen samen te leven, waarbij de kwaliteit van leven in alle dorpskernen goed is. Dat kinderen veilig opgroeien, de mensen voor elkaar klaar staan en dat iedereen er mag zijn.

Soms hebben mensen problemen en krijgen ze niet op tijd hulp. Daarvoor is het project ‘Voorst onder de Loep’ gestart. Een onderzoek welke problemen mensen hebben, waar ligt de oorzaak en waarom is er geen hulp of ondersteuning.

Op de vraag ‘hoe dan?’ is ‘#Zodus’ het antwoord. Gemeente, inwoners, verenigingen, ondernemers en maatschappelijke organisaties werken aan projecten en acties om dichterbij de wensen en dromen van gemeente Voorst te komen.

Wij maken de interviews welke maandelijks diverse onderwerpen belichten.

Artikelen Voorster nieuws

De krant Voorster Nieuws is een weekkrant, waarin vooral aandacht voor lokaal nieuws. Via social media kunnen er weliswaar dagelijks items worden geplaatst, maar voor de fysieke krant betekent het over het algemeen; ‘duurzame artikelen’.

Onze items en interviews kenmerken zich vooral, doordat we de mensen persoonlijk bezoeken. Dat geeft de beste verhalen én de mooiste beelden! Wanneer artikelen inhoudsgevoelig zijn, worden deze samen met de betreffende personen en instanties besproken, voordat een item wordt gepubliceerd.

Doordat Voorster Nieuws voor en door de inwoners van gemeente Voorst ontstaat, is de drempel voor de lezers ook laag om iets bijzonders te melden.  Zoals Karin Lagerweij als vrijwel werkloze fotograaf tijdens Corona-tijd alle gezinnen in het dorp De Vecht gaat vereeuwigen met haar camera. In dezelfde tijd starten Jan en Timm CO2tje, om kleur te brengen bij de bloementelers én de consument. Daan en Jort willen graag de eerste actie van hun bedrijf De Rally Fabriek onder de aandacht brengen en gemeente Voorst is trots op het feit, dat zij de Europese Entente Florale heeft gewonnen en Europa’s groenste gemeente is.