Trappen met Gert

Gert is zo ongeveer met het fietszadel onder z’n billen geboren. Een dag niet trappen is een dag niet geleefd! Zijn uitdaging zit ‘m echter niet in het winnen van etappes, maar een jarenlange worsteling aangaande de ziekte met de grote K.

In zijn zoektocht naar (buitenlandse) behandelingen heeft Gert onder andere veel steun gekregen van stichting Over@Leven en daarom wilde hij graag wat terug doen voor deze organisatie. Een tocht van 200 kilometers om geld op te halen, dat was zijn plan. ‘Maar hoe krijg ik het van de grond?’ zei Gert. No worries, wij helpen je!

Wie is Gert, wat zijn z’n motivaties, wat wil je doen en hoe doe je dat. We monteerden een intens interview met de fietser en zochten de voorzitter van stichting Over@Leven thuis op. In Tukkerland jakkerden we met onze cabrio om die stoere man en z’n makkers te zien trappen.

Interview Gert Bosch

Interview Jogé Nijhof, Stichting Over@leven

21 Juni

‘Trappen met Gert’ kreeg de finale tijdens de langste dag van 2020. Een happening met een enthousiaste menigte, veel sponsoren en een eindbedrag van vele duizenden euro’s. Fantastisch dat we een bijdrage konden leveren en een diepe buiging voor zóveel doorzettingsvermogen en enthousiasme van Gert en z’n fietsmaten!